Warning: jsMath requires JavaScript to process the mathematics on this page.
If your browser supports JavaScript, be sure it is enabled.

Over mij

Deze website is van Remco Poulus, natuurkunde docent.

Ik ben geboren op 30 mei 1986 in Leidschendam en opgegroeid in Voorburg. In 2004 heb ik mijn gymnasium diploma behaald op het Huygenslyceum in Voorburg. Daarna ben ik technische natuurkunde gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ik ook de lerarenopleiding heb gedaan bij de Eindhoven School of Education (ESoE).

Van augustus 2011 tot oktober 2019 heb ik met veel plezier op het Augustinianum gewerkt. Naast natuurkunde docent was ik ook ICT coördinator. Oktober 2019 heb ik mijn reguliere klaslokaal ingeruild voor een zeilschip en ben ik voor zes maanden mee geweest met het project ‘School at Sea’. Met 37 leerlingen uit de bovenbouw van verschillende scholen hebben we de oceaan over gevaren naar de Cariben en terug. Kijk hier voor de route. Na terugkomst in Nederland ben ik gestart op het Eckartcollege.

Sociale media

Projecten

  • Begin 2017 hebben ik een LerarenOntwikkelFonds (LOF) subsidie gekregen om Arduino The Game te gaan ontwikkelen. We hebben daardoor een spel kunnen uitwerken waarbij leerlingen spelenderwijs leren programmeren met Arduino.
  • Van 2013 tot 2019 was ik als ICT coördinator op het Augustinianum kartrekker bij de gefaseerde invoer van digitaal versterkt onderwijs. De iPad werd gebruikt als ondersteunend middel, waardoor onder andere formatief evalueren meer toegepast kon worden in de lessen.

Certificaten

Apple Teacher

Ik ben gecertificeerd Apple Teacher with Swift Playgrounds Recognition.
Microsoft Innovative Educator Ik ben Certified Microsoft Innavative Educator.
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 03-09-2021